ПОКРОВ ЗА ТИЖДЕНЬ

 

Освіта

Розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року. На минулому тижні випускники пройшли тестування з математики. У решта школярів тривають  літні канікули.

Працюють заклади дошкільної освіти.

Медицина

На лікуванні у цілодобовому стаціонарі перебувало 62 хворих, 51 пацієнт  нині знаходиться у денному стаціонарі  хірургічного профілю.

До Центру первинної медико-санітарної допомоги звернулося 1472 осіб , 110 - отримали невідкладну допомогу в амбулаторіях.

 Бригади екстреної медичної допомоги здійснили 162  виїзди.

Соціальна сфера

Під час карантину в управлінні праці та соціального захисту населення обмежено відвідування громадянами.

З метою перерахунків та призначень державних гарантій в режимі карантину здійснено прийом 134 громадян. Консультації отримало 115 осіб, які не потребують термінового вирішення питань.

Сформовано реєстри та виплатні відомості по субсидіям та пільгам.

Мобільною  бригадою  соціально-психологічної допомоги  постраждалим від домашнього насильства  та насильства за ознакою статі здійснено  два виїзди, відвідано сім родин за місцем проживання.

На обслуговування територіального центру взято одну особу, опрацьовуються заяви на взяття ще трьох осіб.

В управлінні обліковується 2865 отримувачів житлових субсидій, 2939 - державних допомог, 1634 домогосподарств, де користуються пільгами, 276 учасників АТО, 415 ВПО.

У територіальному центрі соціального обслуговування продовжують доглядати за немічними підопічними вдома, дотримуючись заходів безпеки.

Також в онлайн режимі проводять моніторинг стану здоров’я підопічних, виконують доручення, виявляють потреби, інформують про профілактичні заходи попередження простудних захворювань та сурове виконання карантинних заходів. У міській філії  обласного центру зайнятості реєстрація безробітних проводиться безконтактно: документи на реєстрацію приймаються через поштову скриньку, розміщену при вході, або в електронному вигляді.

Для осіб, які щойно зареєструвалися, з квітня проводяться інформаційні онлайн –прийоми, метою яких є інформування безробітних щодо інтернет - ресурсів пошуку роботи, отримання профорієнтаційних послуг та інше. За тиждень надано 23 профінформаційних, 48 профконсультаційних консультацій та 34 з професійного навчання та працевлаштування.

Протягом тижня для безробітних через скайп-зв'язок проведено два вебінари.  

42   фізична особа – підприємець подали пакети документів на допомогу по частковому безробіттю.

Комунальна сфера

Працівники «Добробуту» обслуговують  лінії зовнішнього освітлення, здійснювали прибирання міста, покіс трав, догляд за зеленими насадженнями, продовжують проводити санітарно-протиепідемічні заходи.

У міськводоканалі виконали 6 заявок з водопровідних мереж, накрили два каналізаційних люка.

Прес-служба міського голови.