Музей без бар'єрів

 

Тестовим показником людяності та толерантності суспільства є ставлення до людей різних соціальних категорій.

Таке твердження в Покрові беруть до уваги, керуються  ним і в закладах освіти та культури.

Так, у народному історико-краєзнавчому музеї ім. Занудька давно працюють над адаптацією музейного простору для особливих відвідувачів. Усунули не лише фізичні бар'єри та дотримуються принципів універсального дизайну, а й впроваджують і відповідні форми роботи, аби гості могли доторкнутися, послухати, відчути та сприйняти інформацію в доступний для них спосіб.

- Для нас дуже важливо, щоб відвідувачам було комфортно, і вони не відчували психологічного й емоційного бар'єру, - наголошує директор музею Тетяна Подольчак.

У співпраці з управлінням освіти в музеї триває місячник “Музей без бар'єрів”. Щодня на екскурсії приходять діти з особливими освітніми потребами, у тому числі з інвалідністю. Вихованці спеціальних груп дошкільних закладів, учні спеціальних та інклюзивних класів, більшість вперше, із задоволенням знайомляться з цікавими експозиціями.

- Насправді музей — це не лише культурно-освітній, а й вагомий корекційний ресурс психофізичного розвитку, який ми маємо використовувати, - зазначає завідувач Інклюзивно-ресурсного центру Покровської міської ради Вікторія Демуш.

Тож міський музей відкритий для всіх  без винятку, хто хоче розширити світогляд і познайомитися з історичним та культурним спадком міста.

Прес-служба міського голови.