Міський голова зустрівся з громадою старостинського округу

Майже рік тому мешканці Шолохового, Ульянівки й Миронівки прийняли для себе важливе рішення – приєднатися до Покрова. Так у листопаді 2018 року була утворена перша в області ОТГ з центром у місті обласного значення. Що змінилося за цей час і які проблемні питання ще належить вирішувати громаді – про це говорили на зустрічі, ініційованій міським головою Олександром Шаповалом.

За відносно короткий проміжок існування об’єднана громада вже продемонструвала позитивні зрушення. У старостинському окрузі покращилося транспортне сполучення, тут стали доступними адміністративні послуги, відкрито кабінети денного перебування амбулаторії, клініко-діагностичний та фельдшерський пункти, не від’їжджаючи з села, можна отримати цілий спектр медичних послуг, звернутися до сімейного лікаря та педіатра. Значно пожвавішала культурно-масова робота, намітилися зрушення у комунальній сфері – відремонтовано одну з сільських доріг, вивозиться сміття, поступово відновлюється вуличне освітлення та впорядковується територія. Такі очевидні зрушення не залишилися не поміченими для селян. Тож не дивно, що сьогоднішній день селища приковує до себе погляди не лише з аспекту нової історії, а й самостійних кроків.

Примішення клубу, де проходило зібрання громади, було переповнене. Не оминули увагою зустріч представник народного депутата Дениса Германа Олександр Швець, керівництво районної ради – в.о. голови Геннадій Зимін, начальник відділу освіти Микола Ступак, депутат облради Володимир Євтушенко, керівники Шолохівських агроформувань «Берегиня» та «Базавлук».

Розмова торкалася результатів діяльності ОТГ. Олександр Шаповал озвучив цифри по доходах та видатках, назвав позитивні зрушення у поступовому перетворенні округу. Відверто говорив про проблеми, залучаючи до спільного обговорення та пошуку шляхів вирішення громаду, профільних керівників міськради Покрова. Питаннями, що роками хвилюють людей є відновлення водопостачання, інвентаризація земель. Всі вони знаходяться на контролі, на чому наголосив міський голова – вирішуватимуться виключно у законодавчому порядку. Одне з головних питань, яке піднімали жителі округу – функціонування школи. Міський голова запевнив, що школа працювала, працюватиме і буде працювати.

Люди активно долучалися до діалогу, висловлювали підтримку Олександру Шаповалу, готовність до співпраці, зазначали, не очікували, що за такий короткий проміжок часу село стане на шлях очевидних змін. Цей процес тільки розпочато, зазначав міський голова, він тривалий і не простий, бо доводиться вирішувати задавнені проблеми, але є бачення, є плани на майбутнє, найголовніше – є бажання спільно з громадою рухатися вперед.

Прес-служба міського голови.