Дитячий майданчик замість бур’янів і сміття

 

 

Дитячий майданчик на місці колишнього пустиря. Таку ідею втілили у життя небайдужі жителі Олександрівки, які вирішили створити у селищі ще одну зону відпочинку. Довгі роки на місці покинутого домоволодіння по вулиці Чернишевського був лише пустир, заповнений бур'яном і сміттям. Але знайшлися люди, які вирішили все змінити. З цією ініціативою вони звернулися до міського голови Олександра Шаповала і результат не примусив себе довго чекати.

Першою спробувала облагородити цю територію і перетворити її на дитячий майданчик родина Коняєвих. Та зрозуміло, що самотужки такий великий обсяг робіт виконати не можливо. До ініціативи вони залучили Петра Проценка, Олену Костіну та інших небайдужих мешканців.

- Ми звернулися до міського голови Олександра Шаповала, він одразу приїхав, зустрівся з людьми, вислухав усі наші пропозиції та побажання. Разом оглянули територію, визначилися з тим, якою буде площадка. Мер не давав гучних обіцянок, сказав, що обов’язково допоможе в облаштуванні і слово своє стримав. Був лише один дзвінок, одне звернення і він відразу сказав, що цим питанням буде займатися і все буде зроблено. Ми дуже задоволені, - говорять люди.

Як результат, на місці занедбаної колись ділянки з'явився повноцінний ігровий майданчик для малечі, який обладнаний усім необхідним для активного дозвілля. Для малюків тут встановлені гойдалки, гірки, тренажери, баскетбольне кільце, футбольне поле, завезено пісок. Щодня майданчик відвідує велика кількість дітлахів різного віку і це є найбільш красномовним показником його популярності.

Валентина Коняєва:

“Хотілося зробити щось гарне і корисне. До процесу приєдналися як люди старшого покоління, так і молоді матусі. Кожен зробив свій внесок у цей майданчик, хтось саджав квіти, інші впорядковували територію. Сьогодні сюди приходять діти не менше ніж з п'яти найближчих вулиць, тут їх щодня збирається дуже багато. ”

Тетяна Шкуліпа:

“Раніше тут були звалища сміття і бур'яни. Зараз все змінилося. Нам зручно тим, що все поряд з будинком, не потрібно кудись далеко їхати чи йти. Дітям теж дуже подобається”.

Задоволені й дітлахи, які практично щодня приходять на майданчик. Найчастіше тут грається малеча з прилеглих вулиць Мічуріна, Чернишевського та Першотравневої. Але зараз приходять діти та їхні батьки навіть з більш віддалених районів.

Олена Костіна:

“У нашому районі дуже багато дітей і майданчик нам був вкрай необхідним. Я сама брала активну участь у його прибиранні. Те що він тут з'явився, дуже добре. Дітям є де гуляти. Те, що нам допоміг мер не стало несподіванкою. Адже, наскільки ми знаємо Олександра Миколайовича, він ніколи не відмовляє у допомозі в таких питаннях”.

Дмитро:

“Ми із задоволенням граємо в футбол, баскетбол, та “вибивного”. Добре, що майданчик з'явився тут, ближче до дому. Це зручно, можна легко збирати гуляти своїх друзів.

Іра:

“Раніше тут було дуже багато трави, не було ніяких гойдалок і гірок. Тепер все по іншому, подобається, що приходить багато дітей.  Спасибі тим, хто все це зробив”.

Мешканці селища не зупиняються, в планах і далі працювати над впорядкуванням майданчика. Планують тут висадити дерева та кущі, у тому числі розкішні павлонії.

Їхні ініціативи стали реальністю, говорячи про це, зазначають - про хороші справи треба не лише мріяти, а сміливо втілювати їх у життя.

Прес-служба міського голови.