Для мешканців Чортомлика та Перевізьких Хуторів запрацювала нова амбулаторія

 

Час вимагає нових підходів до медичного обслуговування. Покров іде цим шляхом.

Сьогодні у селищі Чортомлик  відкрили оновлену амбулаторію загальної практики сімейної медицини №3. Медичними послугами вона охопить мешканців селищ Чортомлик та Перевізькі Хутори.

Людям вже не треба буде їхати до міста, аби отримати консультацію лікаря, зробити аналізи чи пройти призначені процедури. Разом з амбулаторією продовжить своє функціонування медичний пункт у Перевізьких Хуторах.

Це вже третій структурний підрозділ Центру первинної  медико-санітарної допомоги , який протягом 2020 року  отримав нове дихання.

 У світлих приміщеннях колишньої Чортомлицької школи розмістилися сучасні, функціональні кабінети.

В одному - позмінно вестимуть прийом сімейні лікарі  Олександр Іванович Гетьман та Олег Іванович Войт. 

Другий – це діагностичний кабінет, обладнаний гематологічними аналізаторами. Крім загального аналізу крові та сечі, за направленням лікаря,  пацієнти можуть безкоштовно пройти тестування на холестерин, гепатити В та С, ВІЛ-інфекцію, тропонін, цукор в крові.

Третій - кабінет «ліжко денного перебування», де будуть виконуватися лікарські призначення - внутрішньовенні та внутрішньом’язові ін’єкції, ставитися внутрішньовенні крапельниці, зніматися кардіограма.

Скрізь нові меблі та обладнання. Простір, де комфортно і пацієнтам, і медикам. Нова амбулаторія стала черговим кроком до ефективного покращення обслуговування населення селищ, забезпечення його широким спектром медичних послуг.

Прес-служба  міського голови.