Афганістан. Біль, що не минає

Покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав.

Вже понад тридцять років 15 лютого ми згадуємо події Афганської війни і той день, коли обмежений контингент радянських військ було виведено з республіки Афганістан. Ця дата – то пам'ять. І непрості спогади для воїнів-інтернаціоналістів, для всіх, хто брав участь у локальних війнах та врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави – для родин, що втратили синів.

Чужа, неоголошена війна до цього часу відгукується болем. Дев'ятеро наших хлопців не повернулося з Афгану, чотирнадцять загинуло при виконанні військового обов'язку, двоє — захищаючи мирних громадян.

Сьогодні їх згадували на традиційній зустрічі у міськвиконкомі, дякуючи за чесно виконаний військовий обов’язок. Воїнам-інтернаціоналістам, матерям та рідним загиблих були вручені сертифікати на матеріальну допомогу від міського голови Олександра Шаповала. Грошова допомога надана від  профспілкового комітету комбінату, відзнаки від народного депутата Дениса Германа.

Про Афган згадував голова міської організації ветеранів Афганістану Олександр Грінер на урочистому мітингу. Десятки покровчан, представники влади, підприємств і організацій прийшли на Алею Слави, аби хвилиною мовчання вшанувати пам'ять загиблих земляків.

Про ту війну і про героїв мовою зворушливих пісень та поезій нагадували вихованці Школи мистецтв. Живі квіти лягли до стел, де вибиті імена воїнів, хто загинув на чужій землі, і хто поліг нині, відстоюючи територіальну цілісність своєї країни.

На міському кладовищі було відслужено панахиду за упокій душ, за православним звичаєм згадали солдат за поминальним обідом.

У закладах освіти та культури пройшов цикл тематичних заходів. Зустрічі, уроки мужності, круглі столи, години пам'яті, екскурсії у міському музеї за участі ветеранів Афганістану.

Прес- служба міського голови.