HAND-MADE-вечірка по-музейному

 

Заклад продовжує дивувати містян та гостей Покрова, цього разу запросив разом виготовити символ різдвяних свят – медові пряники та дізнатися історію духмяного смаколика.

Пряниковий майстер-клас зібрав понад 50 учасників. Діти разом з батьками, бабусями і навіть дідусями прийшли до закладу, де вже від порога їх зустрічав Пряня, запрошуючи до захоплюючої справи.

Музейники потурбувалися, аби робота, що називається, кипіла, заздалегідь опанували секрети виготовлення імбирно-медового тіста. На кожного чекала пряникова заготовка та солодка глазур, аби створити власний смаколик, розфарбувавши його, вклавши найкращі побажання.

Малеча не лише малювала, а й співала щедрівки, що сповнювало заклад особливим настроєм. Працівники музею розповідали історію виникнення пряника та імбирного тіста, які з часів стародавнього Єгипту обросли легендами та казками. Сьогодні непросто зрозуміти, де вигадка, а де – ні, адже ці тістечка самі по собі – дивовижні.

Головне, що вони привносять у дім радість та щастя, бо готують їх усією родиною з любов'ю й щирістю. Такі почуття вкладали у вироби і учасники майстер-класу, серед яких були і мешканці Грушівки. Вони дякували організаторам за таку прекрасну ідею та за знання, якими щедро ділиться міський музей.

Прес-служба міського голови.